The Big Bang

Ooit, heel erg lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefden een jongen en een meisje. Hun huis, zo groot als een kasteel, stond 1500 meter achter de watertoren. De toren hield de wacht en ze voelden zich veilig. En hun moeder zei: 'Als jullie groot zijn, zorg er dan voor dat je van achter de watertoren komt.'

De jongen en het meisje luisterden, zoals alle kinderen, naar hun moeder. Dus toen ze groot geworden waren, pakten ze hun tas, met broeken en truien en allemaal eten. Wat van pas kwam mocht mee, en ook alles waarvan ze hielden. En ze zeiden: 'Mam, we gaan op ontdekkingstocht.'

Aan de andere kant van de watertoren was de sneeuw witter, de zon warmer en de ochtendlucht rozer. Alles leek een beetje anders dan ze kenden. De bergen kwamen en gingen weer. En ze liepen en liepen, sliepen in hun tent en liepen weer verder.

Op een dag ontdekten ze een land waar ze wel blijven wilden. En toen gebeurde het.

De eerste maan kwam op en de jongen en het meisje zagen een wijze eik. Hij had al veel meegemaakt en wist hoe de dag nacht wordt en de nacht dag. Hij bezat veel bladeren en sterke takken. En ook twijgjes die wiegen in de wind. De eik weerkaatste een beetje licht van de maan.

De tweede maan kwam op en zij zagen een behendige eekhoorn. De eekhoorn klom in de eik, keek even rond, en vond vier of vijf takken. Toen de eekhoorn op de takken sprong klonk een laag geluid. En de eik maakte er meteen een mooi ritme bij.

De derde maan kwam op en de jongen en het meisje zagen ruisende struiken, die prachtig in bloei stonden. De eik en de eekhoorn maakten een mooi ritme en een laag geluid. En de ruisende struiken maakten er allemaal mooie klanken bij.

En toen zochten de jongen en het meisje in hun tas naar alles waarvan ze hielden. De jongen vond een besnaard stuk hout en het meisje haar stem. En ze besloten maar te gaan zingen.

De eik vertelde dat hij Peter heette en de eekhoorn Joris. En hij noemde de struiken Harrie, de jongen Jan en het meisje Marleen.

En dat is hoe Me & the Martians is ontstaan.

Elk ander verhaal dat hierover wordt verteld is gelogen. Heus waar.